Karrewheat 77 MD

Kleur wort: 

Onze Karrewheat 77 MD mout wordt geproduceerd door onze Wheat Malt MD te karamelliseren in de roosttrommel in plaats van deze te eesten. Door de karamellisatie en een lage temperatuur tijdens het drogen krijgt deze mout zijn specifieke smaak.
De Karrewheat 77 MD zorgt, naast het typische tarwekarakter, voor een voller bier en geeft toetsen van warm brood, koekjes en toffee. Deze mout bevat geen enzymen en moet dus gemengd worden met mout met hoog diastatisch vermogen. 

Alle gekaramelliseerde mouten hebben reeds vanaf 5% een positieve effect op de schuimstabiliteit.

Deze gekaramelliseerde mout kan gebruikt worden tot 25% van de moutstorting.

 

 

Specifications

Eigenschappen
|
Kleur EBC: 
77
Lovibond: 
30,00
Smaak: 
toetsen van warm brood, koekjes, toffee en lichte karamel
Gebruik: 
Abbey Beers
Stout
Porter
Barleywine
Flemish Old Brown
Dark Ale
Belgian Quadrupel
Belgian Brown
Moutstort: 
Tot 25%
100%